Hoofdstuk 5: Facebook en Twitter als kern in de mix van middelen #rapport #social #contentmarketing

socialbakers
Het State of Social Marketing 2014 report van Socialbakers is een check gehouden in ruim 80 landen. Daarbij zijn 20 industrietakken onderzocht met de vraag waar de marketeers op focussen waar het gaat om social media marketing. In totaal zijn 500 marketing-collega’s ondervraagd wereldwijd.  Continue reading

Hoofdstuk 3 [Video] Comedian confronteert social media gebruikers

jackvale

Amerikaans komiek Jack Vale confronteert (op het strand) gebruikers van social media met hun profiel. November 2013 was hij hier – op film – al mee begonnen, dit heeft hij onlangs nog eens herhaald.

Profiel 

Vale toont al eerder aan dat het helemaal niet moeilijk is om persoonlijke informatie te verzamelen aan de hand van wat vreemden op sociale netwerksites hebben gedeeld.

Herhaling 

Nu bijna 3 maanden herhaalt Jake Vale het  experiment en opnieuw leidt dit tot veel stomverbaasde gezichten. “Euh, ken ik u?”, vragen ze één voor één als Jack hen amicaal heeft aangesproken.  Vale wil met zijn video’s mensen laten inzien dat zij de massa aan persoonlijke info niet zomaar moeten delen in de social media.

Hoofdstuk 8: voorbeelden van contentkalender #HCS @HandboekContent #contentkalender

Blog-post-publishing-and-promotion-1024x518

Na het maken van een plan is een contentkalender zeer handig om aan te bouwen.  Een soortgelijk overzicht is eenvoudig te maken op basis van jouw topics en issues. Vitaal is het noemen van de content die je op een bepaald kanaal wilt plaatsen. Soms kan een afsplitsing in de vorm van een ‘conversation calender’ handig zijn. Deze is meer social media gericht en bevordert de dialogen en discussies die je rondom een topic/ content/ issue/ actie wilt zien.

Overzicht 

De kalenders geven inzicht in wat van wie wordt verwacht. Denk daarbij sterke aan de afgeleide doelen van jouw content strategie. De mix van content/ channel komt vaak voor op een contentkalender. De kalender kun je eenvoudig in XLS bouwen.

Topic-driven-conversation-calendar-1024x340

Top-Level-Calendar

 Klik hier voor het downloaden van een XLS-template!

social-media-content-calendar-excel-template (1)