Hoofdstuk 3: Nieuw platform voor interactieve onderzoeksjournalistiek

De flauwe contentberg en de kwaliteitsjournalistiek. Met Trees lanceren Human en VPRO op 5 april 2018 een journalistieke zoektocht waarbij journalisten met en voor luisteraars uitzoeken wat hen bezighoudt. De zoektocht is te volgen via een interactieve app en een podcast. De makers van Trees – Meike van Roosmalen, Tessa de Vries en Volkan Duvan – staan voortdurend in contact met het publiek, dat via de app de mogelijkheid heeft vragen te beantwoorden en zijn mening of informatie te geven.       Lees verder

Hoofdstuk 3 LEGO.TV: een videoplatform voor kinderen #contentmarketing #usergenerated #content

lego-groep-bundelt-videocontent-in-tv-app-id4716490-1000x800-n

Kinderen hebben op (te) jonge leeftijd een iPad vaak voorzien van een internetaansluiting. Op de pagina van de LEGO club kon je al een selectie van video’s zien net als de user generated video’s van duizenden fans die hun met LEGO een video in elkaar hebben gezet (vaak met stop-motion).

unnamed

Mash-up 

LEGO Groep heeft zijn LEGO TV-app gelanceerd voor iOS waarmee je niet alleen (samengevoegde) vdeo’s kunt bekijken maar kunnen de ouders en kinderen ook (eigen gemaakte) video’s streamen. In deze verzamelapp zitten ook links naar  gratis gaming apps van LEGO die de App Store aanbiedt. De content is niet uniek, de app werkt dan ook meer als een mash-up van de video’s maar bevordert ook het maken van de eigen user-generated content van LEGO-video.

 

Klink hier voor de app voor iPhone en iPad.