On demand content: Coronacrisis? 100.000 nieuwe Nederlandse abonnees voor Netflix

Voor veel organisaties is de coronacrisis abrupt, diep en erg pijnlijk. Dit geldt niet voor de videostreamers en zo zit Netflix in de categorie bedrijven die juist profiteert van dezelfde crisis. Door de lockdown-maatregelen die overheden wereldwijd nemen om de uitbraak van het coronavirus af te remmen, grijpen consumenten wereldwijd naar de afstandsbediening van de televisie of sluiten abonnementen af op streaming-videodiensten.  Uit de kwartaalcijfers van Netflix over het eerste kwartaal van 2020 blijkt dat het abonneebestand van de streaming-videodienst met 15,77 miljoen abonnees is gestegen. Dat is ruim twee keer zoveel dan de groei van 7 miljoen abonnees waar Netflix begin dit jaar rekening mee had gehouden. 

Netflix boekte een omzet van USD 5,77 miljard en de winst steeg fors naar USD 709 miljoen, oftewel USD 1,56 per aandeel. Daamee heeft Netflix iets lagere cijfers weggezet dan eerder door Netflix CEO Reed Hastings waren aangekondigd. Hastings ging eerder nog uit van een winst van USD 750 miljoen en een winst per aandeel van USD 1,66.

Lees verder

Hoofdstuk 6 Instagram ‘groter’ dan Twitter

139e0eb (1)

Instagram zou het alternatief zijn voor Facebook en de dochter van Facebook heeft met 300 miljoen maandelijkse gebruikers Twitter ingehaald. “Nine months after topping the 200 million mark, photo sharing app Instagram reached a new milestone: 300 million monthly active users.”Aldus USAtoday.com. 65% van de gebruikers van Instagram zit buiten de VS. Twitter zat oktober 2014 net onder de 290 miljoen actieve gebruikers op maandbasis. Opvallend gezien ook de commerciële uitingen die nu geleidelijk in Instagram verschijnen. 

Cijfers die het bewijzen

Gebruikers delen per dag zo een 70 miljoen foto’s wereldwijd. In 2013 was dit ‘maar’ 60 miljoen per dag. De totale teller staat op 30 miljard foto’s die de veelal jonge gebruikers delen. In de VS zou 1 op de 6 smartphone-gebruiker foto’s delen via Instagram. Instagram is in 2010 opgericht en werd in 2012 overgenomen door Facebook. De meeste foto’s worden dan ook gedeeld via Facebook.

“We’re thrilled to watch this community thrive and witness the amazing connections people make over shared passions and journeys!”, zegt Kevin Systrom, de  CEO van Instagram.

Hoofdstuk 1 [Presentatie] Global Digital Statistics 2014 en.. 2015?

globaalll

2015 is een jaar waarin mobile, social, content en digital in het algemeen gestaag doorstijgt. Een revolutie in cijfers en digitaal bereik, zo zeggen de experts. Goed om terug te kijken wat de online stats waren begin 2014. We hadden de teller toen op ruim 7 miljard wereldwijde populatie staan, 2,5 miljard bezig op het internet en bijna 2 miljard actief met sociale netwerken. 6,5 miljard was voorzien van een mobiel. We Are Social Singapore tekende van onderstaande cijfers en presentatie.

Cijfers, de wereld en social

Opvallend is dat vooral de VS en Europa ‘social’ zijn. Opvallend omdat vooral Azië maar ook Zuid-Amerika in de beginjaren gas hebben gegeven qua gebruik.

itnernetpewwwneret

 

56% van de Amerikanen zit op een groot sociaal netwerk in 2014. 44% doet dat in Europa. Delen van Azië liggen hier net onder qua penetratie. Net als Zuid-Amerika.

grafff

Eind 2014 zit Facebook op zo een 1,3 miljard gebruikers. Twitter op zo een 290 miljoen en WhatsApp is in 2014 doorgegroeid tot zo een 700 miljoen gebruikers. De tegenhanger Telegram zit op ruim 50 miljoen en groeide in 2014 gestaag door.

 

Hoofdstuk 1 #HCS [Infographic] [Cijfers] 3 uur per dag aan social en ‘een dag op het internet’ #contentmarketing

2,4 miljard online gebruikers zijn ‘een dag in het leven van het internet’ hyperactief. Zo blijft uit onderstaande infographic die is samengesteld door Hostgator op basis van verschillende bronnen.

Gebruikers online

Sinds 2000 is het aantal gebruikers met 566% gestegen. 70% gebruikt het internet daarbij elke dag. In de VS gebruikt bijna 80% internet. Engels is de voertaal online, daarna Chinees. Banking, het zoeken en shopping zijn de hoofdbezigheden online. Daarbij worden 144 miljard mails verstuurd per dag. Het meeste daarvan is spam.

 

 

f852dc2620680cae27482bcbedb478ff