[Infographic] Zomaar een dag uit het leven van een marketeer

attask_day-in-the-life-of-marketer_infographic

Hoe ziet nu precies een dag van een marketeer eruit? Opstaan en dan mails checken. De dag doornemen, agenda doornemen? Bellen? AtTask heeft een fraai overzicht gemaakt van wat een dag uit het leven van een marketeer zou moeten zijn.

8.00-9.00 uur

37% besteedt in de vroege ochtend 1 tot 2 uur aan het doornemen van de e-mail.

10.00-11.00 uur

Rondom dit tijdstip staan de diverse (digitale) tools open en actief. 40% heeft 1 tot 5 programma’s open. 42% gebruikt 6 tot 10 programma’s. 9% gebruikt 10 tot 15 programma’s.

11.00-12.00 uur

Dit lijkt het moment dat wij de massale afleiding een verwijt kunnen maken. 26% zegt dat interrupties er voor zorgen dat op dit tijdstip de productie flink afneemt. Bepaalde handmatige werkzaamheden en spontane klussen die tussendoor komen lijken de productie zomaar negatief te beïnvloeden van de marketeer.

12.00-13.00 uur

Lunch! 56% van de marketeers luncht achter het bureau.

13.00-16.00 uur

Dit is de tijd voor de meetings maar wel met een lange to do-list. Een deel van de marketeers zegt in een bepaalde vorm te multitasken. Het kan niet anders, zo lijkt het.

16.00 uur en later

Dit is de periode dat de to do-list veelal nog niet helemaal is afvinkt. Overwerken lijkt de de oplossing. 59% van de marketeers zegt 8-9 uur per dag te werken.  23% werkt meer dan 10 uur.

 

 

 

Nieuwe (content) marketeer is deels artiest, deels wetenschapper #top8 #competenties

contentmarketeer

Marketeers die iets met online gaan doen krijgen grote uitdagingen in het vizier. Content marketing zal de (online) marketeer zelf content doen maken maar ook de verplichting geven de content en het effect te meten. Content marketing zal dus een hardere kern gaan worden in de marketing. Dit meten vereist de competentie de boel als eerste goed in te richten. De moderne marketeer is ‘part artist, part scientist’. Dit volgens Pardot/ Exact die deze verpersoonlijking optekende.

Eisen aan de moderne marketeer

De de huidige marketeer de nieuwe middelen moet kennen maar ook effectief dient in te zetten is een must. Concrete eisen aan de nieuwe marketeer:

– goed kunnen schrijven; de moderne marketeer zal veel moeten schrijven voor de diverse kanalen als sociale media maar ook de blogs, websites en gevatte teksten voor snackcontent.

– analytisch sterk zijn om de performance van de ingezette aanpak in kaart te brengen en zo bij te sturen.

– visueel sterke content kunnen maken zoals de foto’s op Instagram en de korte, betrokken video’s met Vine.

– budgettering is altijd al speerpunt geweest van een manager; moderne middelen bieden vaker tegen lagere kosten, meer opbrengsten. Creatief zijn met kosten en inzet van middelen dus.

– e-mailmarketing blijft b2c en b2c de kern van een online marketingmix. De onzinnigheid dat sociale media e-mail overbodig zou hebben gemaakt is overwonnen. De nieuwe marketeer is bedreven in het slim inzetten van e-mailmarketing.

– naast de performance tracking zal de marketeer inzicht moeten tonen in het overall kunnen inzetten van analytics. Iets wat logisch lijkt, maar ondanks de meetbaarheid van online te vaak wordt vergeten of zwak wordt ingezet. De nieuwe marketeer is accountable en weet gericht te scoren.

– leer campagnes begrijpen in hun inzet, resultaten en creativiteit. Wat werkt? Wat engaged? Wat werkt niet?

 

– marketerBNBBVFwCcAA_D7x