[Event] 20 november Congres Content Marketing & Webredactie met @onlinemarketeer

sprekersss

Het Congres Content Marketing & Webredactie – dat 20 november 2014 in Utrecht plaas tvindt – is bestemd voor iedereen die werkzaam is als webredacteur, content marketeer en contentmanager of betrokken is bij de (organisatie van) de webredactie, online content, -communicatie en -marketing. Het aanbod kent een arsenaal aan internationale sprekers die daadwerkelijk iets te melden hebben op gebied van content, engagement en webredactie. Het congres biedt sessies van sprekers als  Margot Bloomstein, Andrew Davis, Mischa Coster en Patrick Petersen.

Wat is Content Marketing?

Zoals het befaamde Content Marketing Institute aangeeft:
Content is the present – and future – of marketing

Jarenlang was het publiceren van informatie exclusief voorbehouden aan uitgevers. Maar door het succes van internet en social media is informatie compleet vloeibaar geworden. Iedereen lijkt nu wel uitgever (of journalist). Tegelijkertijd zien marketeers dat de traditionele marketingtechnieken, zoals adverteren, het huren van zendtijd voor commercials en het versturen van direct mail steeds minder resultaat oplevert. Zij weten inmiddels dat communicatie met prospects en klanten vooral effectief is, als er relevante informatie met een toegevoegde waarde voor de ontvanger wordt verstrekt. In dat geval spreken we dan ook van content marketing.

Content marketing is het creëren en distribueren van relevante en waardevolle content om op deze wijze prospects en klanten te werven en te binden. Content marketing is dus pure marketing met als centraal middel: relevante content. En dat allemaal om het gedrag van klanten te beïnvloeden. Het is een continu proces dat het beste wordt geïntegreerd in de totale marketingstrategie. En het richt zich nadrukkelijk op het vestigen van eigen mediakanalen (websites, blogs, nieuwsbrieven, online video’s, etc.) die impact hebben. Dit in tegenstelling tot het huren van ruimte in mediakanalen van derden (lees: adverteren).

Wat betekent dit voor de webredacteur?

De verschuiving in de marketingmix naar content marketing heeft grote impact op de rol en de werkzaamheden van de webredacteur. Deze online professional zal zich in de nabije toekomst immers steeds meer moeten gaan bezighouden met het maken, organiseren en publiceren van content die voor klanten relevant is.

Met name hierom organiseert Entopic het Congres Content Marketing en Webredactie. Wij willen met dit jaarlijkse event alle beroepsgroepen die zich bezighouden met online content en webredactie inspireren met de laatste ontwikkelingen op het gebied van content marketing, community management en social media.

 

Meer info: klik hier!