Hoofdstuk 3,4 en 5: Pathé investeert in 3D belevingscontent

Als marktleider loopt bios Pathé voorop in ontwikkelingen. Om dit ook de komende jaren mogelijk te maken en hier een verdere professionaliseringsslag op te maken, zal Gerben Kuipers zich per 1 mei ontfermen over New Business bij Pathé. In deze nieuwe rol zal Gerben, oprichter van CineMec, ruimte kunnen geven aan zijn ondernemerschap en creativiteit om het innovatieproces aan te sturen en de marktpositie van Pathé verder te versterken.

Ondernemer

 De cultureel ondernemer Gerben Kuipers ontving 10 januari j.l. de Jan Nijland Zilveren Roos, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die van grote betekenis is voor de Nederlandse bioscoopwereld. Een terechte bekroning voor een man die in zijn ruim veertigjarige carrière in de bioscoopbranche van CineMec, sinds 2014 onderdeel van Pathé, een begrip heeft gemaakt. Hij is eerst en vooral een vernieuwer. Met zijn creativiteit, enthousiasme en doorzettingsvermogen staat hij steeds vooraan met nieuwe technische ontwikkelingen en innovatieve concepten. Kuipers is een visionair met een grote kennis van zaken. Zo verraste hij de bioscoopbranche onlangs met de samenwerking met Mojo voor de Harry Potter Exhibition naast CineMec Utrecht.
Dertje Meijer, Managing Director van Pathé Theatres:
Gerben stond de afgelopen veertig jaar met zijn CineMec bioscopen aan de basis van vele vernieuwingen, zoals 3D en de introductie van eventcinema. Daarnaast zette hij zijn bioscopen in voor andere activiteiten zoals congressen, zakelijke en publieksevenementen. We weten zeker dat Gerben voor heel Pathé belangrijk wordt en een groot verschil met de concurrentie zal gaan maken.