[Infographic, video] Hoe zien social influencers eruit?

socialInvloed hebben in de sociale media hoort bij het spel. Soms hoort het ook bij de marketing als je de influencers leert begrijpen en ook als je weet waar ze zijn te vinden. Technorati maakte voor 2013 een Digital Marketing report. 

Wat het onderzoek toont

Het onderzoek laat twee grote inzichten zien. Enerzijds toont het onderzoek het potentieel dat influencers hebben op het daadwerkelijk verkrijgen van meer omzet. De infographic toont ook hoe je deze influentials met hun macht kunt inzetten.  

O’Reilly legt uit

In een webcast van bijna een uur legt O’Reillymedia uit wat nu die influencers zijn. Connecties en content en de netwerken achter de communities en influentials zijn vitaal. Oreilly maakt er een bijna wiskundige analyse van hoe je invloedrijken moet opduiken en inzetten.

Banners in de plaats van de inzet van mensen

In een digitaal tijdperk waar veel waarde in de sociale media wordt gemaakt en gekraakt blijft het gek dat veel organisaties liever in banners investeren anders dan in .. mensen. Investeren in online influentials geeft meer vertrouwen maar bevestigt ook het feit dat veel kopers zich nog steeds door influentials laten beïnvloeden  bij de koop.  Onderstaand overzicht – gemaakt door oBizmedia – toont waarom de investering in influentials zoveel rendement kan geven. Zo geeft 54% van de consumenten aan dat influentials van steeds meer kleinere netwerken komen. 31% van de (online) kopers zegt door blogs te zijn beïnvloed bij hun aankoop. Facebook en Twitter blijven belangrijk voor merken en merkbeleving, maar toch gaat maar 10% van het groeiende digitale marketingbudget naar social.

 

 

social (1)