[Presentatie] Maken van een super-presentatie! #hoofdstuk1

driestappen
Kickass

Een goede presentatie maken is niet simpel. Het maken van virale content in de vorm van een presentatie blijft een uitdaging. Het publiek ziet veel penis enlargement pills presentaties maar is ook kritisch en wil vooral inhoud gemixt met entertainment zien. Eventbrite geeft tips voor een ‘kickass’ presentatie. 

Drie hoofd-onderdelen

Eventbrite geeft drie harde tips:

– komt met een verhaalstructuur;

– deel maar 1 idee tegelijk;

– begin met wat entertainment, een ‘preamble’.

 

preso

Verhaalstructuur 

Vertel jouw verhaal met bijvoorbeeld drie pilaren of bouw overtuigend op. Ook kun je een verhaal vertellen met daarbij een oplossing als rode draad. De oplossing, de uitdaging of de behandeling van een probleem(stelling) kan een manier van vertellen zijn met structuur.

Een idee

Het gevaar is dat we vaak teveel willen vertellen. Toont visueel en met tekst een (1) idee tegelijkertijd. Verwar jouw publiek niet. Laat het publiek vooral naar de spreker luisteren. Jouw verbale verhaal is leidend.

Het goede begin!

Begin met een leuk verhaal. Wellicht wat je net hebt meegemaakt of een ander persoonlijk verhaal of grap. Een stukje entertainment aan het begin werkt goed of toon eventueel een sterk visuele trigger van jouw verhaal!