H1 ‘Doutzen Kroes de gevaarlijkste Nederlandse beroemdheid om online naar toe zoeken’ #influencers

H1 ‘Doutzen Kroes de gevaarlijkste Nederlandse beroemdheid om online naar toe zoeken’ #influencers

Model Doutzen Kroes is de gevaarlijkste Nederlandse beroemdheid om online naar toe zoeken. Onderzoeker McAfee onderzocht voor het twaalfde jaar op rij verschillende nationale en internationale beroemdheden en het risico dat consumenten lopen wanneer ze hen online opzoeken. Voor Nederland is dat Kim Kardashian, met op een stevige tweede plaats Doutzen Kroes. 

Doorbraak

Sinds Doutzen Kroes in 2005 doorbrak tijdens de Victoria’s Secret modeshow, is ze al jaren het grootste topmodel van Nederland. Daar kan ze nu ‘eerste Nederlandse topmodel op de Most Dangerous Celebrity-lijst’ aan toevoegen. Doutzen wordt alleen van haar ‘troon’ gestoten door reality-ster en socialite Kim Kardashian. Actrice Naomi Watts sluit de top 3 af, gevolgd door Game of Thrones-superster Emilia Clarke (4), actrices Amber Heard (5) en Rachel Weisz (6), comedians Jimmy Kimmel (7) en Jimmy Fallon (8) en actrice Noomi Rapace (9). Zangeres Adele is, als enige muzikant op de lijst, de hekkensluiter op plek 10.

Het is geen geheim dat cybercriminelen al langer gebruik maken van de naamsbekendheid van beroemdheden om consumenten naar gevaarlijke websites te lokken, waarna malware wordt geïnstalleerd om persoonsgegevens en wachtwoorden te stelen. Het onderzoek, uitgevoerd door McAfee, laat zien hoe gevaarlijk het is om op verdachte links te klikken wanneer mensen op zoek zijn naar informatie over beroemdheden.

We leven in een wereld waarbij alles en iedereen met elkaar verbonden is. We kunnen kiezen uit talloze entertainmentmogelijkheden op diverse apparaten.

Dit zegt Gary Davis, chief consumer security evangelist bij McAfee.

“Consumenten verkiezen snelheid en gemak vaak boven veiligheid, en klikken daarbij op links om video’s en films van hun favoriete beroemdheid te bekijken. Juist in deze hyper-verbonden wereld zouden consumenten goed moeten nadenken voor ze op een link klikken, zodat ze zeker weten dat ze veilige content bekijken en zichzelf beschermen tegen cyberdreigingen die hun persoonsgegevens en identiteit bedreigen.”

 

De top 10

De Nederlandse top 10 ziet er dit jaar zo uit:

1. Kim Kardashian

2.Doutzen Kroes

3. Naomi Watts

4. Emilia Clarke

5. Amber Heard

6. Rachel Weisz

7. Jimmy Kimmel

8. Jimmy Fallon

9. Noomi Rapace

10. Adele

Andere BN’ers halen het niet bij Doutzen 

Ondanks dat de de top 100 voornamelijk gedomineerd wordt door internationale supersterren, zijn er nog 14 andere BN’ers in de lijst te vinden. Deze staan allemaal beduidend lager, met Lil’ Kleine als eerstvolgende op de lijst op plaats 22. Linda de Mol (38), Max Verstappen (45), Gerard Joling (47) en Humberto Tan (50) bevinden zich nog allemaal in de top 50. Diverse Nederlandse dj’s die eerder altijd hoge notering haalden zijn beduidend minder bedreigend geworden. Zo staat Armin van Buuren (die de internationale lijst in eerdere jaren zelfs aanvoerde!) op plek 81, nog onder zijn college Hardwell (76). Ook Tiësto (83) en Afrojack (84) zijn flink gedaald. Influencer Anna Nooshin sluit de lijst met Nederlanders af op plaats 98.

Tips voor veilig online zoekgedrag

  • Klik niet zomaar. Ben je op zoek naar een opname van de laatste Victoria’s Secret modeshow? Wacht dan tot deze op de officiële website van het merk wordt vrijgegeven, en download niet zomaar een video van een onbekende website die mogelijke malware bevat.
  • Voer app- en systeemupdates uit zodra deze beschikbaar zijn. Updates van het besturingssysteem of app-updates bevatten vaak ook security-updates. Door je updates op tijd uit te voeren, zorg je ervoor dat je apparaten beschermd zijn.
  • Browse beschermdMcAfee Total Protection is een complete security-oplossing die beschermt tegen malware, phishing aanvallen en andere risico’s. De oplossing omvat onder meer McAfee WebAdvisor , die je helpt beschermen tegen mogelijk gevaarlijke websites.
  • Gebruik software voor ouderlijk toezicht. Ook kinderen zijn fan van beroemdheden, dus bescherm hun apparaten en software zodat ze niet worden blootgesteld aan gevaarlijke of ongeschikte websites.