KLM en Airbnb gaan langdurig samenwerking #content #overnachtingen

klm-airbnb1cklm-636

Slapen in een vliegtuig? KLM en Airbnb kondigden 11 december 2014 een langdurige samenwerking aan. Airbnb is dé online community marktplaats voor het tijdelijk huren en verhuren van woningen over de hele wereld. Als startschot van deze samenwerking plaatste KLM onlangs een als appartement ingericht vliegtuig op de website van Airbnb.

Geen iglo

“De gasten van Airbnb en passagiers van KLM zijn naar hetzelfde op zoek tijdens hun reis; het comfort van thuis, een unieke ervaring en een persoonlijke behandeling. KLM’s uitgebreide vluchtaanbod naar verrassende bestemmingen als bijvoorbeeld Bogota en Almaty, biedt genoeg kansen om een geschikte Airbnb accommodatie te vinden in een van de 190 landen. Ongeacht of dit een appartement, huis, villa, boomhut, boot of een iglo is.”
Even Heggernes, country manager voor Airbnb Nederland
Het Airbnb-aanbod en KLM

KLM-klanten kunnen vanaf nu Airbnb accommodaties direct via de KLM-website vinden. Het actuele Airbnb-aanbod wordt in meer dan 600 wereldwijde bestemmingen opgenomen in KLM’s inspirerende reisgids. Daarnaast worden vanaf volgend jaar alle unieke accommodaties aangeboden op de homepage van de KLM website.

Vliegtuig is omgebouwd

Om de start van de samenwerking te vieren, bouwden KLM en Airbnb een vliegtuig om tot een appartement op Schiphol Airport. Drie gelukkige winnaars mochten hier een nachtje in verblijven. Zo kreeg een gezin uit Rotterdam de kans hun vierjarige tweeling voor het eerst in een écht vliegtuig te laten slapen. Een koppel uit Rome vierden de verjaardag van de echtgenoot met een zelfgemaakt diner in de galley van het vliegtuig. Tot slot werden twee jonge vriendinnen uit Jamaica en de Verenigde Staten herenigd in Amsterdam na elkaar jaren niet gezien te hebben.

Hoewel het vliegtuig appartement slechts tijdelijk beschikbaar was, zijn er een miljoen andere Airbnb’s om uit te kiezen, in vrijwel elk land waar KLM heen vliegt.

Bekijk hier de KLM Airbnb campagne site.